Organisatie

Stichting Omroep Castricum

Omroep Castricum bestaat uit het radiostation Castricum105, het televisiekanaal C-TV en de websites Castricum105.nl en C-TV.nl. Op 1 maart 1995 zag Stichting Omroep Castricum het levenslicht. In eerste instantie werd er alleen radio gemaakt (Castricum105), maar op 1 september 2008 startte de televisiezender C-TV.

Omroep Castricum is de lokale multimediale instelling voor gemeente Castricum. De stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers en heeft als doel het verzorgen van lokale radio- en tv-programma’s voor bewoners van de gemeente Castricum (woonkernen Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude). Het doel van de omroep is om de lokale bevolking te voorzien in de informatie-, culturele- en educatieve informatiebehoefte.

De omroep wordt mogelijk gemaakt door zo’n 60 vrijwilligers. Deze zijn actief in het Programma Bepalend Orgaan en het dagelijks bestuur, de redactieraad, en uiteraard als programmamaker. Maar ook zijn er vrijwilligers actief voor de nieuwsredactie, onderhoud aan apparatuur, automatisering en de website.

Radio

Castricum105 zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit. De uitzendingen zijn in stereo tot ver in de regio te beluisteren via de etherfrequentie 105.0FM en op twee kabelfrequenties namelijk 104.5FM voor Bakkum & Castricum en 89.0FM voor Akersloot, Limmen & De Woude. Castricum105 is via Ziggo digitaal te beluisteren op Kanaal 781. Ook hoor je op C-TV de uitzendingen van Castricum105 en wereldwijd via deze website.

Indien er geen live-uitzending is, zendt Castricum105, non-stop muziek en informatie uit. De live-programma’s die uitgezonden worden zijn variërend van informatieve muziekprogramma’s, nieuws- en actualiteitenprogramma’s tot bijvoorbeeld sport, interview- en jongerenprogramma’s.

Programma’s die dagelijks te beluisteren zijn, zijn onder te verdelen in muziek, informatie en actualiteiten, infotainment, locatie, sport, culturele en educatieve programma’s. De uitzendingen worden verzorgd vanuit de studio, in Nieuw Geesterhage in Castricum. Daarnaast heeft Castricum105 de mogelijkheid om vanaf alle locaties in het verzorgingsgebied locatie-uitzendingen te maken of verslaggeving te doen.

Televisie

C-TV is de televisiezender voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude.
C-TV is te vinden op het analoge kanaal van je televisie, in Castricum op Kanaal 45, in Akersloot, Limmen en de Woude op Kanaal S12. Het achtergrondgeluid van de kabelkrant is van de uitzendingen van Castricum105. Sinds maart 2012 is C-TV ook via het digitale pakket van Ziggo te bekijken. Bakkum en Castricum via Kanaal 41, Akersloot, De Woude en Limmen via Kanaal 46.

Ziggo zender informatie voor Bakkum en Castricum
Ziggo zender informatie voor Akersloot, Limmen en De Woude

Op C-TV staat het laatste lokale en regionale nieuws, sportnieuws, cultureel nieuws, nieuws van gemeente Castricum aangevuld met veel foto’s. Daarnaast worden er regelmatig documentaire’s uitgezonden, elke maand kunt u kijken naar Couleur LoCALe, de talkshow van Omroep Castricum. De documentaires worden in eigen productie gemaakt of aangeleverd door verenigingen en instellingen. C-TV wordt door de eigen centrale nieuwsredactie dagelijks onderhouden.

Voor vele instellingen en verenigingen is dus C-TV een prachtig medium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Vanzelfsprekend is C-TV voor de kijker een attractieve en mooie nieuwsbron.

Heb je een uitzending gemist? Kijk op ons YouTube kanaal: YouTube.com/OmroepCastricum.

Internet & Social Media

Naast het verzorgen van uitzendingen hebben C-TV en Castricum105 een eigen website die geheel in eigen beheer is ontwikkeld en actueel wordt gehouden door de centrale nieuwsredactie. Het adres van de website is www.castricum105.nl, maar ook via www.c-tv.nl is de site bereikbaar. De website trekt wekelijks duizenden unieke bezoekers.

Ook houdt Omroep Castricum via Facebook en Twitter vele mensen op de hoogte van het laatste nieuws. Je kunt Omroep Castricum volgen via Twitter.com/OmroepCastricum en
Facebook.com/OmroepCastricum.

Visual radio

Advertenties

Meest gelezen

Laatste C-TV uitzending