Telling voorbijgangers in Dorpsstraat en Burg. Mooijstraat

CASTRICUM - Van 15 september t/m 5 november voert de gemeente passanten tellingen uit in de Dorpsstraat en de Burgemeester Mooijstraat. Gemeente Castricum wil zo een goed beeld krijgen van het aantal voorbijgangers.

Via sensoren wordt 24/7 een wifi-telling gedaan. Met de uitkomsten wordt beoordeeld of de tijdelijke afsluiting voor auto's bijdraagt aan de versterking van het winkel- en horecagebied.

De sensoren hangen bij Sport 2000 Burg Mooijstraat 16, Hair Square Dorpsstraat 41 en het verkeersbord bij Dorpsstraat 37. Het telsysteem maakt gebruik van hen zogeheten pseudonimiseren. Dat werkt alsvolgt.

Elk wifi-signaal van een mobiele telefoon of tablet heeft een unieke code. Deze code verwijst naar het apparaat en niet naar een persoon.
De sensoren vangen deze code op en zetten die door naar een andere code. Vervolgens verwijdert de sensor de code van het wifi-signaal.

De gepseudonimiseerde gegevens kunnen niet meer terugleiden naar een apparaat. Alleen de bezoekersaantallen per uur, per dag, per week en per maand komen in het rapport.

De gegevens worden maximaal 24 uur bewaard en daarna verwijderd. Als u niet geteld wilt worden, dan is het uitzetten van uw Wifi op uw telefoon of tablet voldoende.

foto: Omroep Castricum