Tech workshops voor leerlingen JPT College

CASTRICUM - De eerste week van oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen worden ondergedompeld in de werelden van technologie.

De 3 mavo klassen van het Jac. P. Thijsse College hebben deelgenomen aan Smart Maintenance Day bij de Walvis in Beverwijk en 3 havo was op woensdag 6 oktober de hele dag op pad voor Tech Your Talent.

Met Smart Maintenance wordt er gebruik gemaakt van allerlei technologische innovaties om onderhoud effectiever uit te kunnen voeren. De mavo leerlingen hebben onder andere voorlichting van bedrijven gekregen die Smart Maintenance al toepassen.

De favoriete activiteiten van deze middag waren de autobanden van een raceauto verwisselen en een race maken over het circuit Zandvoort in een formule 1 raceauto.

Tijdens Tech Your Talent bezochten de havo leerlingen in de ochtend de bedrijven Tata Steel, Harsveld, Megacon in Velsen en Kenzfigee in Zaandam.
’s Middags waren zij van harte welkom op de H20 Esports Campus in Purmerend, de grootste Esports hub van Europa, een platform voor Developing the Next Generation through gaming, esports en creative tech.

Met opdrachten met een VR-bril, een dance clinic en het spelen van games werd de dag afgesloten.

foto: aangeleverd