Start gespreksgroep rouwondersteuning


CASTRICUM - In november start vanuit Welzijn Castricum een gespreksgroep rouwondersteuning voor mannen en vrouwen die hun partner verloren hebben. Nel Groen en Margreet de Jongh, gecertificeerd rouwbegeleiders en jaren ervaring met het begeleiden van groepen, gaan de groep begeleiden. 

Tijdens elke bijeenkomst van de gespreksgroep (in totaal acht bijeenkomsten) wordt een thema besproken dat betrekking heeft op aspecten van het rouwproces, bijvoorbeeld: het omgaan met alle emoties, meer inzicht krijgen in het verlies, het alleen verder gaan en de reacties van de omgeving. De deelnemers kunnen zelf ook thema’s inbrengen.

De gespreksgroep gaat op donderdag 4 november van 10:00 tot 12:00 uur van start in Castricum, op de locatie van Supreme College (voorheen de  Maranathakerk) en staat open voor mensen uit de verschillende kernen van de gemeente Castricum. Circa tien mensen zullen deelnemen en de groep komt om de veertien dagen bij elkaar. Mannen en vrouwen die hun partner hebben verloren kunnen zich voor de gespreksgroep aanmelden. Het advies is echter om niet eerder dan minimaal zes maanden na het overlijden van de partner aan de groep deel te gaan nemen. Uiteraard mag het ook langere tijd na het overlijden van de partner zijn. De kosten voor deelname bedragen € 90,--

Voor aanmelden of meer informatie kan contact opgenomen worden met Nel Groen, tel 06 23205300, phm.coumans@ziggo.nl of met Margreet de Jongh, tel: 06 22973186, margreetdejongh@gmail.com. Aanmelden kan ook bij Welzijn Castricum, telefoon 0251 65 65 62.

Foto: aangeleverdpersbericht