'Samen Sociaal Online'


REGIO - Van 5 t/m 12 november 2021 is de landelijke Week van de Mediawijsheid en staat in het teken van 'Samen Sociaal Online'. Samen Sociaal Online is de uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Rond de Week van de Mediawijsheid zijn door het hele land activiteiten voor ouders en opvoeders van kinderen die online actief zijn. Maandagavond 15 november van 20.00 tot 21.15 uur organiseert GGD Hollands Noorden daarom de gratis online bijeenkomst 'Mijn kind verdwijnt in sociale media en/of gamen'.

Tijdens deze online bijeenkomst koppelt Laurens Veltman, zijn persoonlijke ervaringen op het gebied van gameverslaving, aan zijn werk als psycholoog.
Hij neemt je mee in de digitale belevingswereld van kinderen of jongeren, om van daaruit aan te sluiten, in contact te komen en bij te sturen.

Je krijgt praktische handvatten die je kunt inzetten om in gesprek te gaan met kinderen en jongeren over sociale media en games. Deelnemers kunnen zich aanmelden via: www.ggdhn.nl/cursussen.

Heb je naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen dan kan je bellen met GGD HN, telefoon 088-01 00 550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur.

Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website: www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.

afbeelding: aangeleverd