Run for KiKa vanuit jouw huis

Run for KiKa vanuit jouw huis

REGIO - Vanaf zondag 20 t/m woensdag 30 juni vindt Run for KiKa Summer Fun plaats voor kinderen met kanker. De uitdaging is om samen of alleen in totaal 25 km te rennen in 10 dagen.  Deelnemers stippelen vanuit huis hun eigen routes uit en plannen zelf in wanneer en met wie ze gaan lopen.

Sinds de oprichting van KiKa steeg het genezingspercentage van kinderen met kanker met ruim 5%. Dat betekent dat er jaarlijks meer dan 25 kinderen extra genezen. Dat zijn 25 kinderen die weer een toekomst hebben, 25 gezinnen die samen blijven en 25 klaslokalen waar geen lege stoel staat.

De harde realiteit is echter dat op dit moment 25% van de kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Daarom is er nog steeds veel geld nodig voor onderzoek.

Deelnemers van Run for Kika Summer Fun kunnen helpen om die laatste 25% genezingskans te realiseren, zodat nóg meer kinderen met kanker een toekomst hebben.

Run for KiKa Summer Fun is voor iedereen, deelnemers bepalen zelf waar en op welke manier ze de 25 km voltooien. Bijvoorbeeld door iedere dag 2,5 km te rennen, vijf keer 5 km of in één keer de volledige 25 km te lopen.

Meer informatie vind je op www.runforkika.nl

foto: