Proef autoluwe Dorpsstraat in najaar

Proef autoluwe Dorpsstraat in najaar

CASTRICUM - De gemeente heeft besloten om de proef met de autoluwe Dorpsstraat te houden in de maanden september en oktober. Doorgaand autoverkeer wordt niet toegelaten. Het is de bedoeling dat het daarmee prettiger wordt voor voetgangers en fietsers.

Tijdens de voorbereidingen en gedurende de pilot zelf houdt de gemeente intensief contact met de ondernemers. De gemeente vind het belangrijk dat er draagvlak voor de proef is onder de deze groep en dat zij weten wat er bij de proef komt kijken. Ook wil de gemeente extra momenten om ondernemers mee te laten praten over het plan. 

Naast de Dorpsstraat prettiger te maken voor fietsers en voetgangers, is het ook de bedoeling dat de spoorwegovergang bij de Beverwijkerstraatweg ontlast wordt. 

Niet alle ondernemers zijn blij met het plan, eerder werd het idee voor een pilot nog uitgesteld na een stevige discussie in het dorp. Sommige ondernemers vrezen dat hun winkel minder goed bereikbaar wordt door het plan. De pilot gaat niet langer dan twee maanden duren, bezweert het college. Na de proefperiode wordt er gekeken of de opstelling definitief wordt.