Petitie voor wet tegen uitbuiting mens en milieu

Petitie voor wet tegen uitbuiting mens en milieu

REGIO - Vandaag lanceert een coalitie van organisaties, onder de vlag van het MVO-platform en op initiatief van het Leger des Heils, een petitie.

De petitie roept de Tweede kamer op het Initiatiefwetsvoorstel duurzaam en verantwoord ondernemen aan te nemen. Dit wetsvoorstel verplicht bedrijven om met respect voor mensen en milieu in hun hele keten te ondernemen.

De deelnemende organisaties, waaronder Amnesty International, CoMensha, CNV Internationaal, Fairtrade Nederland en Schone Kleren Campagne, vinden het zo langzamerhand ‘ongemakkelijk’ worden hoe lang er al op dergelijke wetgeving wordt gewacht.

Het wetsvoorstel van ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en SP moet nog in de Tweede Kamer behandeld worden. Als de Wet duurzaam en verantwoord ondernemen wordt aangenomen, krijgen Nederlandse bedrijven bindende regels opgelegd.

Zij worden dan verplicht om mens en milieu in hun hele productieketen te respecteren. De organisaties die middels de petitie meer aandacht van het publiek willen vragen voor deze wet, hebben stuk voor stuk hun eigen insteek om voor deze wetgeving te pleiten.

Zo wil de organisatie Mighty Earth graag dat de wet doorgang vindt omdat daarmee verdere ontbossing tegengegaan kan worden. Het Leger des Heils legt de nadruk met name op uitbuiting van mensen in de productieketen.

Teken de petitie op: www.wetgeving.nu

foto: aangeleverd