Petitie Bakkum half om half


BAKKUM - De petitie 'Bakkum autoluw' komt op gang en zet veel mensen aan het denken: "Wat willen we met ons dorp?" Afgelopen zaterdag 26 juni liepen Anouk (Comité Bakkum Autoluw) en Alex (Fietsersbond) rond de beoogde knip Jacobilaan/Renesselaan.

Zij keken rond, spraken veel omwonenden en maakten een paar foto's. Zaterdag 3 juli lopen zij met meer Bakkummers op een andere beoogde kniplocatie rond.

Er zijn flyers in bijna heel Bakkum huis-aan-huis verspreid. Nog niet in Duin en Bosch. Toch denken het Comité Bakkum Autoluw en de Fietsersbond dat een autoluw Bakkum een groot voordeel heeft voor bijvoorbeeld jonge gezinnen in die wijk.

In deze situatie is het logisch dat ouders met zo'n drukke Bakkummerstraat hun kinderen liever niet zonder begeleiding heen en weer naar de Cunera laten lopen of fietsen.

Nadeel van dit alles is, dat teveel ouders de kinderen met de auto naar school brengen, omdat er teveel autoverkeer is. De Fietsersbond vindt met de auto naar school brengen zeer ongewenst.

Meer weten? Lees de vragen en antwoorden van Bakkum half om half, via https://castricum.fietsersbond.nl. De petitie tekenen, kan via de link: https://bakkumautoluw.petities.nl

foto: Kruispunt Jacobilaan/Renesselaan: Anouk laat zien waar de schuine knip ongeveer komt (aangeleverd)