Online collecte voor een einde aan tromboseleed

De Trombosestichting zet zich in om een einde te maken aan tromboseleed. En dat is belangrijk, want 1 op de 4 mensen overlijdt aan de directe of indirecte gevolgen van trombose.

Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Dit belemmert de bloedsomloop en kan gevaarlijk zijn. Dit kan leiden tot ernstige, blijvende klachten zoals een longembolie, hersen- of hartinfarct en zelfs overlijden.

Snelle herkenning van trombose is daarom belangrijk zodat ernstige gevolgen voorkomen kunnen worden.Daarom organiseert de Trombosestichting dit jaar voor het eerst een online collecte. Hiermee kan iedereen die dat wil op een laagdrempelige manier bijdragen aan een beter leven voor trombosepatiënten.

Veel goede doelen collecteren om geld op te halen. Met een collectebus langs de deuren, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De Trombosestichting is echter zo klein, dat zij niet genoeg mensen heeft om een collecte te organiseren.

In aanloop naar 13 oktober, de Wereld Trombose Dag, lanceert de stichting daarom een online collectecampagne. Zo kan iedereen collecteren of een donatie doen in de online collectebus.

Iedereen kan zelf een collectebus starten op https://www.trombosestichting.nl/collecte en de bus delen met familie, vrienden, collega’s en zo online collecteren. Via https://trombosestichting.digicollect.nl/trombosestichting-nederland kunt u natuurlijk ook doneren in de collectebus van de Trombosestichting.

afbeelding: aangeleverd