Nieuwe aflevering Couleur LoCALe: huizen, Dorpsstraat, film en fietsen

CASTRICUM - De nieuwe presentator Wouter Mehrer ontvangt aan de tafel van Couleur LoCALe Adri Hopman over de huizenmarkt, Sander Weel over de pilot autovrije Dorpsstraat, scenarioschrijver Rianne Heere over haar eerste film en Wim van Vliet over zijn fietsenprojecten.

Met Adri Hopman praat Mehrer over de overspannen huizenmarkt en de mogelijke oplossingen. Sander Weel schuift aan vanuit zijn functie als voorzitter van het Ondernemersfonds en vertelt over de pilot Autoluwe Dorpsstraat.

Wilma Ploegaert laat ons weer een beeld zien, dit keer het beeld 'Plastiek zonder naam'. De Werkgroep Oud-Castricum heeft een collectie gemaakt met video's met het verhaal over beelden in het dorp. In de zomer is de collectie integraal uitgezonden 

Daarna zit scenarioschrijver Rianne Heere in de studio. Haar eerste scenarioproject leverde een film op over een Marktplaats-deal die niet helemaal gaat volgens plan. De korte film is onlangs vertoond op het Nederlands Film Festival. Tenslotte zit oud-fietsenmaker Wim van Vliet aan tafel, drijvende kracht achter het fietseninzamelingsproject. Oude fietsen worden opgeknapt en ingezet voor nieuwe Nederlanders, of voor Suriname.

Couleur LoCALe is twee weken lang te zien op C-TV om 09:00 uur, 12:00 uur, 15:00 uur, 18:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur. Daarnaast is het programma ook terug te zien op de website van Omroep Castricum en op het YouTube-portal van de omroep.