Natuurwerkdag in Noord-Kennemerland

REGIO - Heb jij ook zo genoten van de natuur tijdens de lockdown? In november is het mogelijk om mee te helpen en iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kan je in het hele land meedoen aan mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten.  

Landschap Noord-Holland coördineert al twintig jaar de Natuurwerkdag, die dit jaar in het teken staat van biodiversiteit. De klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren.

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht, iets te doen voor natuur in jouw omgeving en nieuwe mensen te ontmoeten.

Werk bijvoorbeeld samen met andere vrijwilligers aan het openhouden van heidevelden in de duinen bij Bergen aan Zee, plant bomen bij de Groene Oase of maak een insectenhotel bij Oudorperhout. Genoeg mooie klussen in de regio!

Zaterdag 6 november van 9.30 uur tot 14.30 uur kan je aan de slag bij de Tuin van Kapitein Rommel met o.a. bomen planten en poelen schoonmaken.
Doe je ook mee? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie én meld je aan. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

foto: Omroep Castricum