Natuurspeelplaats Montessorischool in gebruik

CASTRICUM - Je kunt het speelkwartier doorbrengen op een schoolplein van steen of op een Natuurspeelplaats: een plek met bomen, planten en speelattributen die daar goed bijpassen. Leerlingen van de Montessorischool Castricum kunnen nu in de schoolpauzes hun hoofd leegmaken in een groene omgeving vol uitdagingen.

De eerste fase van dit project is afgerond en dat wordt gevierd samen met wethouder Falgun Binnendijk van ' Bomen en groen '  en wethouder Ron de Haan van ' Onderwijs' . Leerlingen nemen met de wethouders een loopbrug in gebruik.

Het project is een samenwerking tussen school en gemeente. Schooldirecteur Emé Jonkman: “Het grasveld dat aan ons plein grenst, is van de gemeente. Het idee kwam van ouders. School en ouders vroegen de gemeente of we hier niet gezamenlijk iets mee konden doen. We willen allemaal vergroenen en zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Het resultaat is dat de kinderen tijdens pauzes en voor schooltijd zich kunnen uitleven in een gebied waar de natuur voorop staat. Te zien zijn een heuvel met een ‘kasteeltoren’, een wadi met loopbrug  en een creatief gemetselde zitmuur. De natuurspeelplaats geeft alle mogelijkheden tot bewegend en ontdekkend leren. De school gaat voor verdere aanleg en onderhoud ook samenwerken met het Clusius College.

De Natuurspeelplaats is openbaar, ook kinderen uit de buurt kunnen hier spelen. Omwonenden zijn dan ook betrokken bij dit project en reageerden enthousiast. Ook de BSO van Forte Kinderopvang maakt gebruik van de speelplaats.

Foto: aangeleverd