Kleding van 'vermiste man' gevonden

CASTRICUM - Zaterdag 17 juli omstreeks 08.00 uur is door een vroege strandgast sportkleding en loopschoenen maat 44 aangetroffen op het strand bij de hoofdstrandopgang.

Enige tijd later heeft de badgast de kleding hoger op het strand neergelegd, in verband met opkomend tijd. De kleding zou anders wegspoelen.

Omstreeks 09.00 uur heeft de strandgast alarm geslagen, omdat de eigenaar van de kleding nog niet terug was. Er stond een straffe noorderwind, met opkomend tij en een zeer sterke onderstroming.

Dit is serieus opgenomen door de politie en de reddingsbrigade en zij zijn een zoekactie gestart naar de vermiste en mogelijk verdronken man. Er is met voertuigen en boten naar de man gezocht.

Omstreeks 09.30 uur is een in de richting van Castricum hardlopend man in alleen een korte broek door de reddingsbrigade aangesproken op het strand tussen Heemskerk en Castricum.

Hij bleek de eigenaar van de kleding. Hij was ongetraind met een straffe noorderwind naar Heemskerk gerend, vond dat het goed ging en is daarom doorgerend tot aan de pier van IJmuiden en terug.

De man en de melder hebben elkaar later nog gesproken. De man heeft de reddingsbrigade meteen gesponsord.

foto: Omroep Castricum