IDFA Documentaires voor basisscholen in Corso

CASTRICUM - Tijdens de week van het " International Documentary Festival" zijn op 24, 25 en 26 november, ook in Castricum voor verschillende basisscholen uit de omgeving een groot aantal documentaires te zien in de zaal van bioscoop Corso .

Drie volle dagen lang kijken, op uitnodiging en initiatief van Toonbeeld Geesterhage, ruim 400 leerlingen naar een IDFA-selectie voor het primair onderwijs. Deze documentaires brengen verhalen van leeftijdsgenootjes in een bijzondere situatie: Ariana’s toekomst is onzeker doordat ze twee waardeloze nieren heeft, maar focust het liefst op de leuke dingen in haar leven.

Felix dealt met zijn autisme door in een zelfbedacht radioprogramma over ingewikkelde situaties in het dagelijks leven te praten. Marlies van Winkel (Coördinator Onderwijs Toonbeeld): “De documentaires verruimen de blik op onszelf en de wereld om ons heen, overeenkomstig met een van de TULE-doelen in het primair onderwijs " . Na afloop van elke vertoning, volgt er met moderator Sammie Vries, zelf ook documentairemaker, een nagesprek. 

Foto: aangeleverd