Gemeente zet mantelzorgers in het zonnetje

Gemeente zet mantelzorgers in het zonnetje

CASTRICUM - Mantelzorgers zetten zich belangeloos in en zorgen ervoor dat mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving.

Daarom kunnen zij van de gemeente een blijk van waardering krijgen in de vorm van een cadeaubon. Deze ‘mantelzorgwaardering’ is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de langdurige zorg en ondersteuning die zij bieden.

Iedere inwoner van Castricum die langdurige zorg en ondersteuning krijgt van een mantelzorger, kan het hele kalenderjaar door, eenmaal per jaar deze waardering voor een mantelzorger aanvragen. Ook kinderen die veel ondersteuning bieden omdat een gezinslid langdurig zorg nodig heeft, zijn mantelzorgers.

De gemeente toetst eerst uw aanvraag. Is de aanvraag terecht, dan ontvangt de mantelzorger binnen drie maanden na beoordeling een cadeaubon. Er zijn twee soorten bonnen. Een VVV Online cadeaucode of een VVV cadeaubon. De waarde van de bonnen zijn € 100.

Op de website www.castricum.nl/aanvragen-en-regelen/mantelzorg vindt u de voorwaarden en het digitaal aanmeldformulier. Een digitale aanvraag kan alleen via DigiD van de zorgvrager. Een aanvraag via de DigiD van de mantelzorger wordt niet in behandeling genomen.

Kunt geen gebruik maken van internet, dan kunt u een papieren ‘aanmeldformulier mantelzorgwaardering 2021’ opvragen bij de gemeente.

foto: Omroep Castricum