Fonds voor innovatief en sterk ondernemersklimaat in Noord-Holland

REGIO - De Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) InWest is gelanceerd in aanwezigheid van minister Stef Blok, gedeputeerde Ilse Zaal en wethouders Victor Everhardt en Pieter Dijkman.

Met een kapitaal van €160 miljoen euro ondersteunt ROM InWest ondernemers in Noord-Holland die zich inzetten voor de versnelling van de energietransitie en de circulaire economie.

Voor de oprichting van ROM InWest hebben de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), de regio Noord-Holland Noord (NHN), de provincie Noord-Holland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de handen ineengeslagen.  Ook wordt samenwerking gezocht met partners als Horizon Flevoland en de ROM voor de regio Utrecht.

Met het ministerie van EZK en de decentrale overheden uit de regio als aandeelhouder, beschikt ROM InWest over 2 fondsen:

- Een fonds ter waarde van € 60 miljoen, gericht op innovatief MKB, met brede regionale speerpunten zoals high tech, repair- en maakindustrie, agri & food, logistiek en life sciences & health.
- Een transitiefonds van € 100 miljoen, voor investeringen in de energietransitie en de circulaire economie, zoals investeringen om een groene waterstofinfrastructuur op te zetten.

Naast de mogelijkheid tot financiële ondersteuning, helpt ROM InWest ondernemers ook inhoudelijk op weg.Zo toetsen specialisten plannen van ondernemers op financiële en technische haalbaarheid en worden de juiste partijen met elkaar in contact gebracht.

foto: Omroep Castricum