Burgemeester Mans: boetes voor reizigers die zich niet aan de quarantaineplicht houden [AUDIO]

Burgemeester Mans: boetes voor reizigers die zich niet aan de quarantaineplicht houden [AUDIO]

CASTRICUM – De gemeente deelt boetes uit aan reizigers die zich niet aan de quarantaineplicht houden. De gemeente is wettelijk verplicht dit te doen, zo vertelde de burgemeester zaterdag bij Omroep Castricum.

In het interview vertelde de burgemeester dat hij toezicht- en handhavingsbevoegdheden heeft bij niet-naleving van de quarantaineplicht. "De mensen die dit betreft worden landelijk geregistreerd. Op het moment dat mensen zich niet aan de afspraken houden wordt dit gemeld vanuit de overheid en moet de gemeente handhaven. Onze toezichthouders gaan dan kijken hoe de situatie is en gaan eventueel over tot het uitreiken van een boete."

Coronamaatregelen nog steeds van kracht

Zaterdag is de derde stap van het openingsplan van de overheid gezet. Onder voorwaarde gaat bijna alles open, waaronder restaurants, bioscopen, musea en scholen. Burgemeester Mans is blij met de versoepelingen die zaterdag in zijn gegaan, maar benadrukt dat er nog steeds corona regels gelden waar iedereen zich aan moet houden. "Het gaat de goede kant op maar we moeten wel mondkapjes blijven dragen en 1,5 meter afstand blijven houden".

Middelbare scholen gaan open

Het Jac P. Thijsse, Bonhoeffer en Clusius college gaan allemaal maandag open. Dat liet de burgemeester bij Omroep Castricum weten. Docenten die nog niet gevaccineerd zijn blijven voorlopig digitaal les geven.

Burgemeester benadrukt belang vaccineren

Omdat de vaccinatiegraad voor reguliere vaccins in Castricum lager ligt dan landelijk vreest burgemeester Mans dat minder inwoners zich zullen laten vaccineren tegen corona. "Ik begrijp het als mensen vragen hebben over vaccineren. Je spuit immers wat in je lichaam. Neem bij vragen altijd contact op met je (huis)arts zodat je samen een afweging kunt maken", benadrukte de burgemeester in het interview bij Omroep Castricum.

In het interview ging de burgemeester verder in op de horeca en werd er vooruit geblikt op de zomer. Het hele interview is te beluisteren via de website van Omroep Castricum.