Behaal jouw schaatsdiploma bij VKIJ

CASTRICUM - Of we er nu naar kijken of zelf actief bezig zijn: schaatsen is een geweldige bezigheid. Het beheersen van de schaatstechniek is een uitdaging waarin je nooit uitgeleerd raakt.

In oktober begint voor vele sporters van de Castricumse Vereniging Kennemer IJsbaan weer het winterseizoen op het ijs. Het jeugdschaatsen start vanaf 9 oktober 2021.

Bij het Jeugdschaatsen wil de vereniging kinderen van 6 tot en met 12 jaar kennis laten maken met de schaatsbeweging en de techniek van het schaatsen. Plezier staat voorop en het is natuurlijk geweldig om straks goed voorbereid te zijn op het schaatsen op natuurijs.

De kinderen schaatsen op kunstijsbaan de Meent in Alkmaar op zaterdagochtend van 10:00 – 11:00 uur. De groepen worden ingedeeld op niveau en gedurende ongeveer 20 lessen en leer je de beginselen of de verdere ontwikkeling van de schaatstechniek.  Dit alles spelenderwijs.

Voor slechts € 110,- heb je een heel seizoen ijspret en ga je bij eventueel natuurijs veel beter ten ijs. Daarnaast is er een mogelijk om een tweede abonnement af te nemen voor de woensdagmiddag van 16:30 – 17:30 uur.

Naast de lessen zijn er regelmatig ontspannende activiteiten. Zo is er altijd een pannenkoekenmiddag met spelletjes en komt Sinterklaas op de ijsbaan langs en wordt het seizoen afgesloten  met een heuse Elfstedentocht.

Voor meer informatie en opgave kunt u terecht op www.vkij.nl.

foto: aangeleverd