Appartementen " Eerste Kwartier " op losse schroeven

CASTRICUM - De ontwikkeling  van het prachtige woningbouwplan ‘Eerste Kwartier’ op het Raadhuisplein en de Soomerwegh is voorlopig stop gezet.

Dit ondanks dat de gehele procedure van vergunningen, wijzigingen in het bestemmingsplan en het verlenen van een Omgevingsvergunning was geregeld, voor de bouw van 24 appartementen.

Toch is er op het laatste moment een kink in de kabel gekomen,  omdat  " Hoorne Vastgoed" die de vastgoedtak van Vomar supermarkt beheerd, protest heeft aangetekend bij de Raad van State tegen de bouw. Waarom dit  op het laatste moment is gebeurd,  is een groot vraagteken. Er zijn al 350 belangstellenden voor deze 24 appartementen, die nu nog langer moeten wachten, op hun zo gewilde appartement, in een zwaar overspannen woningmarkt. De heer Wim van Vliet heeft met burgemeester Toon Mans een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de bouw van 24 appartementen op het Raadhuisplein 3 te Castricum. Op 20 mei dit jaar heeft de Raad voor de volle 100% ingestemd met een wijziging van het bestemmingsplan naar wonen, zodat de bouw van de 24 appartementen mogelijk kon worden en de verkoop zou in september starten. 

In eerste instantie werd het plan positief ontvangen, maar opeens staat " Hoorne Vastgoed " niet meer achter het plan en heeft beroep aangetekend tegen de bouwplannen. De behandeling daarvan kan naar verwachting een half jaar duren, dus zolang zullen de toekomstige bewoners geduld moeten hebben, maar de frustraties bij de betrokkenen is erg groot. Hopelijk komt er van afstel geen uitstel. 

Fotobijschrift; Het toekomstige prachtige appartementencomplex ‘Eerste Kwartier’ (Afbeelding : BBHD Architecten)