Anders dan Anders in De Oude Keuken

BAKKUM - Tot 1 november exposeert Atelier Anders Bekeken zeer uiteenlopende kunst in De Oude Keuken. Zo’n 18 werken kleuren de wanden van het restaurant.

Het Atelier Anders Bekeken, is een kunstproject van Reakt en bestaat dit jaar 10 jaar. Reakt is een instelling binnen de GGZ, die mensen activeert en stimuleert

Is de kunst die getoond wordt anders dan anders? Dat valt te bezien! Er is in ieder geval gewerkt vanuit ieders persoonlijk creatief proces.
Voor de één start het maken met waarnemen. Kijken en nog eens kijken. Voor een ander kan het niet anders dan een uiting van persoonlijke expressie zijn. Of het denken leidt de weg.

Maar ook de intuïtie kan een start zijn tot concepten. Hoe het proces ook loopt op het Atelier staat centraal, dat iedereen zijn eigen pad mag vinden en volgen.

Niks is gek en zo wordt er ook naar al bestaande kunst en elkaars werk gekeken. Kunstbeschouwen kan heel inspirerend zijn en dit met elkaar bespreken levert hele verschillende zienswijze op. Door de componenten, kijken, bespreken en doen, is het atelier een creatieve broedplaats, waar van elkaar geleerd wordt.

De groepsexpositie is te zien op dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur aan de Oude Parklaan 117 in Castricum. Voor meer informatie kijkt u op de website: www.anders-bekeken.nl.

foto: aangeleverd