€ 2 miljoen voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

REGIO - Voor veel kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren is verduurzaming van hun gebouwen een uitdaging. Simpelweg omdat het ontbreekt aan kennis en mensen.  Het gaat daarbij om culturele instellingen, dorps- en buurthuizen, sportbedrijven en gemeenten tot 25.000 inwoners.

De provincie trekt € 2 miljoen uit om te helpen hun gebouwen te verduurzamen. Met het geld kunnen ze bijvoorbeeld isolatiemateriaal of zonnepanelen kopen.

Gedeputeerde Staten stellen hiervoor een subsidieregeling op, die naar verwachting begin volgend jaar in werking treedt. Het geld dat Noord-Holland hiervoor uittrekt wordt beschikbaar gesteld vanuit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds.

Het Rijk heeft voor heel Nederland in totaal € 24 miljoen beschikbaar gesteld. Voor dit bedrag kunnen ruim 2.000 kleine vastgoedeigenaren geholpen worden met advies en begeleiding.

Alle provincies maken gebruik van deze bijdrage en bepalen zelf hoe zij dit geld binnen de regeling 'ontzorgingsprogramma' van de provincie uitgeven.

foto: Omroep Castricum