Toekomst van de Europese democratie

REGIO - Europe Direct & Nieuwe Helden presenteren 'In Search of Democracy 3.0'. Een inspirerend online evenement over nieuwe vormen van democratie en burgerschap.

 

Theatermaker Lucas de Man en bekende changemakers nemen je mee op een reis langs democratische innovaties in Europa. Ga de dialoog aan tijdens deze gratis interactieve avond over de toekomst van de Europese democratie.

Europa beschikt over ruim 500 lokale ‘Europe Direct’-centra, die samen het gratis informatienetwerk van de Europese Commissie vormen.

Zij zijn dé toegang tot de Europese Unie voor al haar inwoners en daarmee de ideale basis voor inspraak en participatie.

De Nederlandse Europe Directs slaan nu de handen ineen. Aan de hand van 6 thema’s wordt stil gestaan bij de basisprincipes van de Europese democratie.

Hoe kunnen wij als burgers actief meebeslissen en oplossingen aanreiken? Voelen we ons voldoende vertegenwoordigd? Hoe bepalen we samen de agenda?

Het gratis online evenement is op donderdagavond 22 april om 20.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda.

afbeelding: aangeleverd