Scoor een Boek

REGIO - AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen weer de krachten. Het jaarlijks terugkerende leesproject ‘Scoor een Boek!’ verbindt lezen aan de populairste sport in Nederland, het voetbal.

 

Het doel is leerlingen uit de groepen 5 en 6 in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen én het hele gezin te enthousiasmeren.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde leefstijl. Scoor een Boek! wil dat met deze actie bereiken.

Naast het scoren in de klas, kunnen ook gezinnen thuis meedoen met Scoor Thuis!. Op www.scoorthuis.nl gaan zij de strijd aan door leuke opdrachten uit te voeren.

Kinderen kunnen door middel van een klassencode ook gelijk punten verdienen voor de klas. Ook zonder deze code kunnen gezinnen thuis meedoen.

Na tien weken lezen, bekijken we met zijn allen de eindstand en de klas met de meeste punten wint een online meet & greet met een speler van AZ en mooie prijzen.

Als de maatregelen het toelaten, organiseert de bibliotheek een leuke (voetbal)experience-middag in mei.

Kijk voor meer informatie en de videoboodschap van AZ op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/scooreenboek.

foto: aangeleverd