6500 coronavaccinaties in Castricum via GGD

6500 coronavaccinaties in Castricum via GGD

CASTRICUM - De GGD heeft bijna 6500 coronavaccinaties gezet bij inwoners uit Castricum. In de afgelopen week kwamen er bijna 1000 bij. Dit cijfer omvat zowel eerste als tweede prikken. Vaccinaties via de huisarts zijn hierin niet meegenomen, het werkelijk aantal gevaccineerden ligt dus hoger.

In totaal hebben 2400 mensen zowel een eerste als een tweede prik ontvangen. Het betreft cijfers van 12 april. Voor de meeste vaccins zijn twee prikken nodig om maximaal beschermd te zijn. 

Via de GGD worden nu met name thuiswonende zeventigplussers ingeënt. Zij kunnen telefonisch of online een afspraak maken. Zestigplussers en mensen met een medische indicatie kunnen via de huisarts een afspraak maken voor een prik tegen corona. Zij worden niet in deze cijfers meegeteld. Het is daarom lastig om een percentage te geven van het totaal aantal gevaccineerden in Castricum. 

Kijk voor meer informatie op het dashboard van de GGD Hollands Noorden, vindbaar via de website van de GGD.