VrijeLijst dient zienswijze in voor spoorovergang

VrijeLijst dient zienswijze in voor spoorovergang

CASTRICUM - De VrijeLijst heeft een zienswijze ingediend op het Ontwerptracébesluit (OTB) Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Alkmaar – Amsterdam (PHS A-A), bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterschap.

 

De Vrijelijst ondersteunt van harte de komst en doelstellingen van PHS Alkmaar – Amsterdam. Maar in het ontwerptracébesluit maakt de overweg Beverwijkerstraatweg echter geen onderdeel uit van de maatregelen voor de invoering van het PHS.

Er zijn passende maatregelen voor de overweg nodig om leefbaarheid en functioneren van het dorp toekomstig te kunnen blijven waarborgen. Daarom wordt het Ministerie verzocht maatregelen voor deze oversteek op te nemen in het ontwerptracébesluit.

In opdracht van de gemeenteraad is een denktank opgericht voor mogelijke oplossingen van de situatie rond de overgang van de Beverwijkerstraatweg.

Vanuit verschillende invalshoeken worden een aantal varianten in samenwerking met de gemeente onderzocht en belicht.

Conform de raadsopdracht wordt het Ministerie verzocht de denktank en de werkgroep Beverwijkstraatweg intensief te betrekken bij de maatregelen die genomen moeten worden

foto: Omroep Castricum