CKenG en GDB bij verkiezingen 2022 op " Lijst 1 "

CKenG en GDB bij verkiezingen 2022 op " Lijst 1 "

CASTRICUM – Dat is een mooie binnenkomer, om als nieuwe samengevoegde partij je te laten registreren en je hoort vervolgens dat je als ‘Lijst 1’ de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 mag ingaan. Die ‘Lijst 1’ is gebaseerd op het totaal aantal uitgebrachte stemmen in 2018 van CKenG en GDB. Als dit aantal in 2022 zou worden gehaald, dan is deze " Lijst 1" de grootste partij in de gemeente Castricum, wat voor nieuwe inzichten zou kunnen leiden, zo is de mening van het bestuur. In de wandelgangen is er al enkele jaren terug over een samenvoeging gesproken, wat dus nu is gelukt. Enige vraagteken is nog de naam van deze nieuwe combinatie.

Wat gaat de nieuwe politieke beweging, die we voorlopig maar ‘Lijst 1’ noemen, dan allemaal anders doen? “Allereerst natuurlijk zorgen voor meer besluiten, waar het merendeel van de kiezers achter kan staan en ook een mening over hebben. Daarbij moeten we natuurlijk wel onderkennen dat er altijd tegenpolen zullen zijn, maar zolang dat de minderheid is zijn we goed bezig. Daarin hebben wij als CKenG en GDB elkaar goed gevonden. Voor ons wordt het als nieuwe partij zeer belangrijk te luisteren naar de kiezers. Omdat wij als lokale partij dicht bij de inwoners staan en geen binding hebben met landelijke partijen, waar eventuele sturing van beleid vandaan komt, kunnen we bij genoeg stemmen en dus zetels zorgen voor een meerderheidsbesluit”, aldus Cees Hollenberg, voorzitter GDB. “Wat betreft de BUCH  kunnen we achteraf veel vraagtekens en Euro-tekens zetten , maar als we toen hadden geweten wat nu de praktijk is, hadden we het nooit gedaan”, is de uitspraak van Bert en Cees. Zij sluiten af met de mededeling dat zij (Lijst 1) tot aan de verkiezingen nog veel van zich  zullen laten horen over hun plannen met de gemeente Castricum.

Fotobijschrift; Het hele bestuur op Bart van Hofwegen na, met v.l.n.r. Kim Meijer, Willem Laan, Wim van Eunen, Bert van Diermen, Bert Meijer en Cees Hollenberg

Foto: Aart Tóth