Sociale woningen op Dijk en Duin

Sociale woningen op Dijk en Duin

BAKKUM – Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. In dit geval maar liefst 48 doorzonwoningen, zoals dat in de 60-er jaren genoemd werd. Nu uiteraard in een duurzame uitvoering en ontworpen door BRT Architecten uit Alkmaar. De gekozen bouwstijl past uitstekend bij de bestaande zorgpaviljoens en het administratiegebouw. Opdrachtgever is Kennemer Wonen. De 48 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen op de voormalige locatie van De Clinghe op Duin & Bosch.

Daarbij is in een samenwerking met DS landschapsarchitecten een natuurplan gemaakt, waarbij zoveel mogelijk bestaande bomen behouden blijven en ook nog eens extra aandacht krijgen. Daarbij wordt tegen de zijvleugels ruimte gemaakt voor veel flora en fauna en daarbij vleermuis- en vogelkasten aan het gebouw gemonteerd. Ook zogenaamde insectenhotels onder aan de gevels zorgen voor voedsel voor de vleermuizen en vogels. Ook de bosuil krijgt een plaats aan de gevel, als hij dat wil uiteraard.

 

 

Kortom, een plaats om te willen wonen, waarbij de huur loopt via Kennemer Wonen. Wel even geduld hebben tot 2023, maar een welkome aanvulling op het woningbestand in Castricum.

Foto: omroep Castricum