Eerste festival na de lockdown opnieuw in Alkmaar?

Eerste festival na de lockdown opnieuw in Alkmaar?

REGIO - De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat positief tegenover het verzoek om het Alkmaarse Finally Fiësta te organiseren als testevenement.

 

Volgens mede-organisator Jos Mechielsen bestaat er een grote kans dat het eerste festival na de lockdown nog voor het Pinksterweekend in Alkmaar zal worden gevierd. "Het is heel kleinschalig en dus ideaal om te testen."

Vorige week donderdag 11 maart verstuurden de organisatoren van het festival een verzoek naar de veiligheidsregio en kregen al snel bericht terug.

"Normaal gaat het nooit zo rap met ambtenaren, maar we kregen zo snel antwoord dat ik denk dat ze het echt snel willen gaan regelen", aldus een verheugde Mechielsen.

Finally Fiësta wordt een vierdaags coronaproof evenement, gehouden in De Meent voor maximaal 250 mensen per dag. Samen met de GGD worden de feestgangers 48 uur van tevoren getest.

"Elke dag is voor een andere doelgroep", legt een van de organisatoren uit. "Eén dag staat bijvoorbeld in het teken van sport en bewegen en wordt er geld opgehaald voor spieren voor spieren en voor horeca Alkmaar."

Volgens de organisatie hebben diverse Alkmaarse organisaties en de sportmannen Coen Verweij en Niki Terpstra
aangegeven mee te willen werken aan het proefevenement.

Het evenement stond eigenlijk gepland voor het Pinksterweekend. Dat de veiligheidsregio het festival naar voren wil halen, geeft de organisatie goede hoop voor het krijgen van een vergunning.

foto: Omroep Castricum