Join us voor eenzame jongeren in Castricum

Join us voor eenzame jongeren in Castricum

CASTRICUM - 'Join us' helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam.

 

Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden.

In de gemeente Castricum start vanaf april 2021 een groep voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij Ontmoetingscentrum Conquista in Limmen.

Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten.

Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website www.join-us.nu.

Hier vind je ook meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us Castricum werkt samen met Stichting Welzijn Castricum.

foto: jongeren centrum Discovery (Omroep Castricum)