Vaccinatiegraad Castricum gevaarlijk

Vaccinatiegraad Castricum gevaarlijk

CASTRICUM - de lage vaccinatiegraad van kinderen in Castricum vormt steeds meer een gevaar voor de jonge nog niet gevaccineerde kinderen en inwoners die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden.

De vaccinatiegraad in Castricum is opmerkelijk laag in vergelijking tot die in de overige gemeenten in Nederland.

De gemeente is recent een campagne gestart om ouders op te roepen hun kinderen vooral wel te laten vaccineren in het belang van de inwoners van Castricum die (nog) niet gevaccineerd kùnnen worden.

Wethouder Binnendijk geeft desgevraagd aan dat de gemeente zelf jammergenoeg geen juridische mogelijkheden heeft om bijvoorbeeld niet-gevaccineerde kinderen te weigeren voor de kinderdagverblijven als de vaccinatiegraagd gevaarlijk laag wordt. Wel wijst hij erop dat de kinderdagverblijven die mogelijkheid wel hebben.

Wethouder Binnendijk nodigt de kinderdagverblijven uit vooral transparant te zijn over de vaccinatiegraad op hun locatie. En roept de ouders op om zich te laten informeren over de risico's binnen het dagverblijf als gevolg hiervan en bewust keuzes te maken.

Daarnaast blijft de gemeente actief in gesprek met de consultatiebureau's en de huisartsen over hoe de vaccinatiegraad verbeterd kan worden.

Foto: Omroep Castricum.