Welke vrouw verdient Ribbius Peletier-penning 2021?

REGIO - Welke vrouw verdient een onderscheiding voor haar inzet voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek en is een politiek voorbeeld voor andere vrouwen?

 

De provincie zoekt de Noord-Hollandse vrouw die daarvoor de Ribbius Peletier-penning 2021 verdient. Iedereen kan een kandidaat aanmelden voor deze onderscheiding.

Een kandidaat aanmelden kan van 11 januari tot en met 14 februari via www.penning.noord-holland.nl. Op deze website is het ook mogelijk om een foto van de kandidaat in een galerij te plaatsen.

Een foto van deze galerij kan daarna direct gedeeld worden op Instagram, Facebook en Twitter. Zo wordt de kandidaat alvast in het zonnetje gezet.

Devika Partiman ontving de penning in 2019 als eerste. Zij is de vrouw achter de Stichting ‘Stem op een vrouw’ die vrouwen oproept om te stemmen op een vrouw lager op de kieslijst, om zo het percentage vrouwelijke volksvertegenwoordigers te vergroten.

De onderscheiding is in 2019 ingesteld vanwege 100 jaar vrouwenkiesrecht. De penning is vernoemd naar de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Noord-Holland, Liesbeth Ribbius Peletier. Zij werkte haar hele leven aan vrouwenrechten.

foto: College van Gedeputeerde Staten 1946, Liesbeth Ribbius Peletier zit derde van links (aangeleverd)