Kijk mee op de politieboot

Kijk mee op de politieboot

AKERSLOOT - Afgelopen zomer ging Omroep Castricum mee aan boord van de politieboot. Het Alkmaardermeer bij Akersloot is bij uitstek geschikt voor recreatie. Hoe zorgt de politie dat het meer voor iedereen veilig is en blijft? Omroep Castricum zendt daarover een documentaire uit.

In de vakantieperiode van 2020 vierden veel mensen vakantie in eigen land en ook op het water. Op het water moet het verkeer zich ook aan regels houden, om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. In de documentaire is te zien dat niet iedereen dat weet. Wijkagent Pim van der Maas vertelt over de regels op het water, zoals de snelheden en de regels die gelden voor het vaarbewijs.

De documentaire, gemaakt door Jan Uiterwijk en Mirko Carton, is twee weken lang te zien op C-TV om 07:00 uur, 10:00 uur, 13:00 uur, 16:00 uur, 19:00 uur, 22:00 uur en 00:00. Ook is de documentaire terug te vinden op de website van Omroep Castricum en op het YouTube-kanaal van de omroep.