Toch supermarkt in Bakkum ?

Toch supermarkt in Bakkum ?

BAKKUM - Sinds de sluiting van de DekaMarkt-buurtsuper op het Kooiplein, is er al enige tijd een discussie of er een nieuwe grotere terug moet komen, of op een andere plaats in de gemeente. Het Kooiplein schijnt daarbij afgevallen te zijn , vanwege verschil van mening over de plannen tussen twee ontwikkelaars en de te weinige beschikbare vierkante meters. In eerste instantie was door de DekaMarkt organisatie al het oog gevallen op de Stetweg, bij de voormalige vestiging van Kraakman Perfors. Het pand en terrein is al eigendom van DekaMarkt, die in samenwerking met omliggende bedrijven een totale upgrade van de omgeving voorstaat.

Daarbij is tevens de ontwikkeling van appartementen boven de eventuele vestiging naar voren gekomen. Bij de gemeente is mede door vragen vanuit de raad een soort inhaalslag gestart om duidelijkheid te verschaffen. Uit onderzoek vanuit de gemeente is voorlopig vastgesteld dat de locatie Stetweg geschikt is voor een supermarkt. De ontwikkelaar voor dat gebied is geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek. Dat wil echter niet zeggen dat er binnen de kortste keren een DekaMarkt geopend gaat worden. Daar zijn nog wel wat politieke en ambtelijke molens voor nodig.  Concreet betreft de vraag of er ruimte is voor één of twee supermarkten, een op de Stetweg en een op het Kooiplein. De ontwikkelaar voor DekaMarkt gaat er vanuit dat dit onderzoek positief zal verlopen voor een vestiging aan de Stetweg, omdat op het Kooiplein minder ruimte beschikbaar is en meerdere supers in de omgeving liggen. Volgens politieke kringen zal na het Kerstreces deze zaak in behandeling worden genomen. Bij de ontwikkelaar van DekaMarkt staan ze al in de startblokken.

 Aansluitend laat DekaMarkt nog weten dat;  “De winkel op het Kooiplein in overleg met de gemeente is gesloten, om tijdelijk een winkel op de Stetweg te starten en daarna een nieuwe supermarkt te ontwikkelen. Dit is nooit van de grond gekomen, maar de winkel op het Kooiplein werd wel gesloten”.

Foto: de toekomstige plek in Bakkum van een nieuwe DekaMarkt ?

Foto: Aart Tóth