Gasterij Nieuw Westert volgend jaar weer open

Gasterij Nieuw Westert volgend jaar weer open

REGIO - Het is alweer bijna twee jaar geleden toen in de nacht van 5 januari 2019 een hevige brand Gasterij Nieuw Westert in Egmond-Binnen grotendeels in de as legde. De voor- zijgevel en bijgebouwen konden deels behouden worden. Eigenaar Vincent Meurs, compagnons Nick Nota en Michiel Gooijer zaten in ‘zak en as’ met de vraag; hoe nu verder. Dat had wat voeten in de aarde, want er was nogal wat te regelen, zoals de oorzaak achterhalen, het afhandelen met de verzekering, overleg PWN en gemeente. Wel was het voor de eigenaren al snel duidelijk dat zij voor herbouw gingen om deze succesvolle horecagelegenheid opnieuw leven in te blazen. Nu, bijna twee jaar geleden zijn de vorderingen van de herbouw goed te zien. De buitenzijde heeft alweer duidelijk de contouren van het pand van voor de brand, met deels nog bestaande buitenmuren en de originele voorgevel. Nieuwe gevels worden met oud uitziende stenen opnieuw opgemetseld. Veel aandacht is er besteed aan de duurzaamheid bij de wederopbouw. Zo is er een warmte pomp geïnstalleerd, veel aandacht besteed aan isolatie, ledverlichting, luchtverversingssysteem Corona-proef en vloerverwarming. De vlag is al in top vanwege het bereiken van het hoogste punt. Nog even en de pannen liggen op het dak en is het geheel glasdicht en kan er begonnen worden met de inrichting. Vanaf april zal ook het terras weer open zijn en kunnen kinderen weer naar hartenlust genieten in de speeltuin. Naar verwachting is de feestelijke opening in het voorjaar van 2021, maar de precieze datum is nog niet bekend. Op de foto: Vincent Meurs en Nick Nota Foto: Aart Tóth