Brandweermannen Castricum Koninklijk onderscheiden

CASTRICUM - Brandweermannen Hans Huisman, Pascal Sprenkeling en Ronald Sprenkeling, alle drie lid van het brandweerkorps Castricum, kregen op vrijdag 13 november een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Toon Mans.

 

Vanwege de coronacrisis was de ceremonie al een paar keer uitgesteld voordat vrijdag de dertiende november als definitieve datum uit de bus kwam.

Aan het begin van de uitreiking maakte burgemeester Mans melding van het honderdjarig bestaan van het korps Castricum, dat op een later moment uitgebreid gevierd wordt.

De drie gedecoreerden bezitten alle drie een schat aan ervaring in het brandweerwerk. Ze zijn uitgebreid gediplomeerd, onder meer als Brandweerchauffeur, Chauffeur/Pompbediener, Brandwacht Eerste Klas en Hoofdbrandwacht.

De mannen zijn betrokken geweest bij talrijke incidenten en branden, zoals de grote brand bij Johanna’s Hof, de brand bij Nelissen en die bij de tafeltennisvereniging.

Burgemeester Mans: “Brandweerwerk, dat is mensenwerk. Brandweerwerk is een vitaal beroep, of het nu tijdens de coronacrisis is of daarbuiten. Vaak komen brandweermannen en -vrouwen bij de mensen thuis, in moeilijke omstandigheden."

"Soms is het een kwestie van leven en dood waarin zij hun werk moeten doen. Bij die opgave voor brandweermensen past grote dankbaarheid. Grote dankbaarheid voor jullie inzet en grote dankbaarheid voor jullie betrokkenheid.”

foto: vlnr. Pascal Sprenkeling, burgemeester Toon Mans, Ronald Sprenkeling en Hans Huisman (aangeleverd)