Walstro bloeit op door plantestafette

CASTRICUM - De GroenSpoor-plantestafette in Noord-Holland Noord was zaterdag 14 november in Castricum, in het park Walstro.

 

Een groep enthousiaste en hard werkende vrijwilligers van Bijzzzaak en de vereniging Groei en Bloei heeft ruim 8000 bollen geplant.

Hierdoor worden bijen en andere insecten al vroeg in het voorjaar van nectar en stuifmeel voorzien en kunnen wandelaars straks genieten van een kleurenpracht aan bloemen.

In het voorjaar zullen krokussen, botanische tulpjes, bos-hyacinten en blauwe druifjes te zien zijn. De bloembollen zijn natuurlijk biologisch geteeld, zonder gif.

Op initiatief van Bijzzzaak zijn eerder dit jaar al bessen-dragende struiken voor de vogels geplant. Wethouder Binnendijk juicht dit mooie initiatief van harte toe en benadrukt dat al het extra groen een positief effect heeft op alles wat groeit en bloeit.

De plantestafette wordt gehouden in Heerhugowaard, Alkmaar, Heiloo, Castricum en Heemskerk. Het idee erachter is om op vijf achtereenvolgende zaterdagen samen met bewoners, ondernemers, zorginstellingen en scholen aan de slag te gaan om bloembollen, vaste planten, struiken en bomen te planten.

Meer informatie: www.groei.nl en www.bijzzzaak.nl/bloembollen-voor-biodiversiteit

foto: aangeleverd