Weids! Het Noord-Hollandse landschap verbeeld

REGIO - Van het eindeloze Noord-Hollandse landschap gaat een even eindeloze aantrekkingskracht uit. De tentoonstelling Weids! laat zien hoe kunstenaars van alle tijden en stromingen de karakteristieke elementen van dit vlakke polderland hebben verbeeld.

 

Interpretatie, stijl en techniek verschillen soms hemelsbreed, maar altijd schemert de liefde voor Noord-Holland helder door.

'Weids! Het Noord-Hollandse landschap verbeeld' is een gezamenlijk project van Stedelijk Museum Alkmaar en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en loopt van 28 november 2020 tot en met 28 februari 2021.

De rijke collecties van Stedelijk Museum Alkmaar en van het hoogheemraadschap vullen elkaar heel mooi aan en vormen tezamen een verrassende combinatie van oude en moderne kunst.

Er zijn werken te zien van onder andere 17e -eeuwse meesters als Claes van der Heck en Hendrick Vroom, van grote namen uit de 'Bergense School' als Leo Gestel en Arnout Colnot, van de aan de Cobra-groep gelieerde Eugène Brands en zelfs van de vooral van hun strips bekende Peter Pontiac en Joost Swarte.

foto: aangeleverd