Praat als jongere mee over de energieopwekking

Praat als jongere mee over de energieopwekking

REGIO - Overal in Nederland wordt gewerkt aan het opstellen van regionale energiestrategieën (RES). Hierin wordt bepaald waar in 2030 grootschalig duurzame energie kan worden opgewekt met zonne- en windenergie.

Veel gemeenten en de provincie hebben aangegeven dat de mening van jongeren hierin niet mag ontbreken. Het gaat om hun toekomst.

Veel jongeren zijn positief over de opwek van duurzame energie. Dit blijkt uit een recent onderzoek van I&O Research, dat in opdracht van het Nationaal Programma RES is uitgevoerd.

Twee derde van de jongeren is positief over windturbines en zonnevelden. Jongeren zijn gemiddeld positiever over windturbines en zon op daken wanneer deze al te zien zijn in hun omgeving.

Jongeren willen actief meedenken over de energietransitie. Maar dan wel via sociale media, een enquête, per e-mail, per brief of op school.

Om jongeren te betrekken bij de regionale energiestrategie zoekt de RES voor de online jongerentafel, jongeren tussen de 18 en 24 jaar die in Noord-Holland wonen. Het gaat om 3 online sessies in december 2020 en januari 2021.

Jongeren kunnen zich tot en met 26 november aanmelden op de websites van de energieregio’s Noord-Holland Noord via: https://energieregionhn.nl/jongerentafel

foto: Omroep Castricum