Brandweerlieden Akersloot Koninklijk onderscheiden

AKERSLOOT - Vrijdag, 6 november, was het dan toch zover. Vijf brandweermannen van de brandweerpost Akersloot ontvingen een Koninklijke onderscheiding.

 

Door de maatregelen rondom het coronavirus was de uitreiking een paar keer uitgesteld. De vijf kregen de onderscheiding vanwege hun loopbaan, van meer dan twintig jaar, als vrijwilliger bij de brandweer.

De actieve brandweermannen de heer A.J. (Ton) Dekker, de heer G.W.M. (Gerard) Swart, de heer T.L.P. (Thom) Groot en de heer V.L.W. (Vincent) van brandweerpost Akersloot, werden benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Op gepaste wijze ontvingen zij uit handen van burgemeester Toon Mans de Koninklijke onderscheiding op de brandweerkazerne van Akersloot.

Ook de heer R.S. (Rob) Admiraal, die in 2019 afscheid heeft genomen van de brandweer, werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde bij hem thuis.

Vanwege de coronamaatregelen was deze keer de ceremonie in klein gezelschap. Alle leden van de brandweerpost konden via een live-verbinding meekijken met de uitreiking.

foto: vlnr. Thom Groot, Vincent Tiebie, Gerard Swart, burgemeester Thom Mans, Ton Dekker en commandant Elleke van Lingen (aangeleverd)