Bloemen, bos en Wereldwinkel in Couleur LoCALe

Bloemen, bos en Wereldwinkel in Couleur LoCALe

CASTRICUM - In de nieuwe uitzending van Couleur LoCALe ontvangt presentator Peter van Raalte deze maand drie gasten aan tafel. Hij spreekt met Belinda Kaandorp over de toekomst van haar bloemenkiosk, met boswachter Serena Olij over de toegenomen drukte in het duingebied en met Marjan Krooshof, voorzitter van de Wereldwinkel.

De renovatie van winkelcentrum Geesterduin is bijna voltooid, maar zag er in eerste instantie niet goed uit voor Belinda Kaandorp. Het leek erop dat haar bloemenkiosk moest verdwijnen. Dit liet ze niet zomaar gebeuren en ze startte een petitie. Na gesprekken met de gemeente en de eigenaren van het winkelcentrum kan ze tóch blijven, er komt zelfs een hele nieuwe kiosk.

Serena Olij merkt dat de coronacrisis zorgt voor meer nieuwe bezoekers in de duinen, tijdens de coronacrisis is er ook niet veel anders te doen. Mensen trekken erop uit, zeker als het weer mooi is. Het is om de drukte beheersbaar te houden voor mens en natuur wel belangrijk om niet van de paden te gaan en niet allemaal op één plek te zijn. Ook vertelt ze over de schoonheid van het duingebied in deze tijd, dit jaar is bijvoorbeeld een goed paddestoelenjaar.

Als laatste gast is Marjan Krooshof te gast, zij is voorzitter van de Wereldwinkel. De winkel zonder winstoogmerk bestaat dit jaar vijftig jaar en dat wordt gevierd. Al vijftig jaar zet de Castricumse winkel zich in voor hun producenten in ontwikkelingslanden. De laatste tijd zet men in op luxere cadeautjes, omdat daar veel vraag naar is. De meeste producten komen uit Afrika en Latijns-Amerika, waarbij er ook steeds meer nadruk op duurzaamheid wordt gelegd.

In het midden van de aflevering is een reportage te zien van Anton Visser vanuit het Huis van Hilde. Elke maand bekijken we een thema uit het archeologisch depot van de provincie, deze maand is er speciale aandacht voor de Tweede Wereldoorlog.

De nieuwe aflevering van Couleur LoCALe is vanaf 8 november twee weken lang te zien op C-TV om 09:00 uur, 12:00 uur, 15:00 uur, 18:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur. De uitzending is ook terug te zien op de website en het YouTube-portal van Omroep Castricum.

Op de foto: bloemist Belinda Kaandorp, presentator Peter van Raalte en boswachter Serena Olij (foto: Aart Tóth)