Provincie wil afstand tot arbeidsmarkt overbruggen

Provincie wil afstand tot arbeidsmarkt overbruggen

REGIO - Wie lastig aan werk komt krijgt een steeds grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het project 'Social return' moet die afstand overbruggen.

 

De vernieuwde website noord-holland.nl/socialreturn geeft de contractpartners van de provincie een idee van de mogelijkheden om mensen dichter bij werk te brengen.

Het kan iedereen, met elk opleidingsniveau, overkomen: afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door ziekte, ontslag, een beperking of als statushouder (vluchteling met een verblijfsvergunning).

De provincie koopt jaarlijks voor vele miljoenen in. Denk aan bijvoorbeeld aanleg van wegen, het openbaar vervoer, onderhoud van groen, catering of administratie.

De provincie Noord-Holland heeft daarom als contractverplichting opgenomen dat deze bedrijven mensen werk(ervaring) bieden, sociaal inkopen of initiatieven ondersteunen die zijn gericht op arbeidsparticipatie.

Wanneer de provincie diensten of werken inkoopt maakt de provincie afspraken met haar contractpartners. Op die manier krijgen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een steuntje in de rug. Zo leveren investeringen van de provincie ook sociale winst op.

afbeelding: aangeleverd