Respons op gezondheidsonderzoek GGD HN hoger dan verwacht

REGIO - Inwoners van Noord-Holland-Noord lijken meer bereid om deel te nemen aan gezondheidsonderzoek. Zo blijkt uit de tussentijdse respons van de GGD Gezondheidsmonitor 2020.

 

Ruim 16.000 inwoners hebben de vragenlijst van dit onderzoek ingevuld. Vooral inwoners van 60 tot 80 jaar hebben goed gereageerd.

Toch vraagt GGD Hollands Noorden aan de mensen die afgelopen week een 2e herinneringsbrief hebben ontvangen, om alsnog de vragenlijst in te vullen, online of op papier.

"Zo’n 65% procent van de aangeschreven inwoners heeft nog niet gereageerd op de oproep om deel te nemen. We hopen met name dat inwoners in de leeftijd van 18 tot 40 jaar nog reageren, vooral mannen", aldus epidemioloog en projectleider Mandy van den Brink.

De GGD Gezondheidsmonitor wordt uitgevoerd in opdracht van de 17 gemeenten in Noord-Holland-Noord. In de regio Noord-Holland-Noord zijn willekeurig ruim 46.500 inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek.

Juist in deze coronatijd hoort de GGD graag hoe het met de inwoners van Noord-Holland-Noord gaat. Daarom is het belangrijk dat de respons op het onderzoek toeneemt.

foto: aangeleverd