BUCH-ambtenaar onterecht ontslagen voor fraude

BUCH-ambtenaar onterecht ontslagen voor fraude

BUCH – De kantonrechter in Haarlem heeft bepaald dat een ambtenaar van de gemeentelijke werkorganisatie BUCH op 10 juni jl., onterecht op staande voet is ontslagen wegens fraude met facturen.

 

Volgens de rechtbank heeft de ambtelijke werkorganisatie voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, in het onderzoek naar mogelijke fraude onrechtmatig gehandeld.

Eerder concludeerde een ingeschakeld recherchebureau al dat er geen bewijs was voor de verdenkingen jegens de ambtenaar. Toch deed de BUCH aangifte tegen hem.

Verder is de ambtenaar niet deugdelijk gehoord en was hij bovendien niet eindverantwoordelijk voor het project waar de mogelijke fraude aan het licht kwam.

Om de schade aan de goede naam van de ambtenaar te herstellen, is de BUCH door de rechter verplicht om een week lang een mededeling op het eigen Intranet te plaatsen waarin staat dat de ambtenaar ten onrechte is ontslagen.

Ook dient de BUCH de ambtenaar ruim 10.000 euro aan niet ontvangen loon te betalen, en een schadevergoeding van 30.000 euro.

afbeelding: aangeleverd