Honderd minder corona in de BUCH

Honderd minder corona in de BUCH

CASTRICUM - nadat er een week eerder nog 340 nieuwe besmettingen met het corona-virus waren gemeld uit de BUCH, waren dat er in de voorbije week 241.

Nadat Castricum de enige was met een lichte daling, zijn er de voorbije week in iedere BUCH gemeente minder besmettingen geteld.

Uit de weekcijfers van het RIVM blijkt dat Castricum er 78 telde (week eerder 96). Heiloo 41 (77), Uitgeest 46 (49) en gemeente Bergen 76 (118).

Uit Castricum is de afgelopen week één overledene gemeld, en uit de gemeente Bergen waren dat er vijf.

In de omgeving van de BUCH is er een gemengd beeld te zien. In Heemskerk was er ook een daling, van 160 in de week ervoor naar 99. In Beverwijk en Alkmaar zijn de week-aantallen echter nog gestegen.

Er zijn landelijk minder testen afgenomen. Het percentage positieve testuitslagen is gedaald naar 16,6%, terwijl het in de week ervoor uiteindelijk uitgekomen was op 18,4%. Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overledenen per week zijn landelijk nog aan het toenemen.

Gemiddeld worden mensen een week na de besmetting ziek, en gemiddeld weer een week later volgt als dat nodig is een ziekenhuisopname. Er zit over het algemeen vertraging tussen het ziek worden, de testuitslag, en het doorgeven van de uitslag aan het RIVM. Alle cijfers lopen dus enigzins achter op de actuele situatie.

Foto: Omroep Castricum.