Wordt testrijder voor nieuwe en verbeterde navigatiediensten

Wordt testrijder voor nieuwe en verbeterde navigatiediensten

REGIO - De provincie Noord-Holland is als partner in het Europese project SOCRATES 2.0 betrokken bij een proef met nieuwe en verbeterde navigatiediensten in de regio Amsterdam.

 

Na maandenlange voorbereidingen zijn de navigatiediensten nu beschikbaar. Weggebruikers die ondanks de corona toch de weg op moeten, worden opgeroepen om testgebruiker te worden.

Als testgebruiker ontvang je pro-actief route-advies bij dreigende files en verbeterde informatie en advies bij milieuzones.

Het SOCRATES 2.0 gaat nog een stap verder. Door data (feedback) te combineren van wegbeheerders, private dienstverleners en weggebruikers, ontstaat een vollediger en accurater beeld van de verkeerssituatie.

Dit is de basis voor het ontwikkelen van een gezamenlijk en gecoördineerd verkeersmanagement door overheid en markt, en verbeterde informatie en adviezen aan weggebruikers.

Met uiteindelijk doel is, slim, schoon en veilig reizen voor de weggebruiker, optimaal gebruik van het wegennet tegen zo min mogelijk kosten en nieuwe business cases voor marktpartijen.

Wil jij een bijdrage leveren aan het project en moet je ondanks de coronamaatregelen toch de weg op in de regio Amsterdam? Word dan testrijder en meld je aan via www.socrates2.org/amsterdam. Via deze website is ook meer informatie te vinden.

Meedoen kan na aanmelden heel gemakkelijk via de apps van Flitsmeister, TomTom of Livecrowd Mobility. De proef loopt tot het eind van het jaar.

foto: Omroep Castricum