Het nieuwe Jaarboek van Oud-Castricum is uit

CASTRICUM – De redactie van Oud-Castricum, bestaande uit Anneke Zonneveld, Ria Hopman en Hans Boot, is er ook dit jaar in geslaagd om een gevarieerd nieuw jaarboek samen te stellen en uit te brengen.

 

Helaas was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de gebruikelijke feestelijke presentatie in De Duynkant te houden.

De alweer 43e uitgave is rijk gevuld met artikelen over zo’n twintig onderwerpen en bevat ook deze keer 120 pagina’s met veel prachtige en nostalgische foto’s.

In het boek wordt onder andere aandacht besteed aan de restauratie van het ‘huisje van Borst’ aan de Alkmaarderstraatweg, de geschiedenis van het Joodse gezin Godschalk dat in Castricum woonde en de viering van circa een eeuw Sinterklaasfeest in het dorp.

Het 43e Jaarboek is te koop voor € 17,50 bij boekhandel Laan. Donateurs van Oud-Castricum ontvangen het gratis tegen betaling van minimaal € 16,- per jaar.

Dat geldt ook voor personen die nu donateur worden. Aanmelding is mogelijk via penningmeester@oud-castricum.nl.

foto: Tiny Hemstede-Gorter ontvangt het eerste jaarboek uit handen van Peter Sibinga in het plantsoen waar zij zestig jaar op uitkeek. Naast haar dochter Marion, die een grote bijdrage leverde aan het artikel ‘Achter de voordeur’. De foto is gemaakt door Hans Boot.