Extra parkeerplaatsen of flexwoningen

Extra parkeerplaatsen of flexwoningen

CASTRICUM - Er zijn voldoende parkeerplaatsen op en rond het bedrijventerrein van de Castricummer Werf. Dat is volgens de gemeente Castricum de conclusie van een onafhankelijk verkeersonderzoek.

 

De ondernemersvereniging spreekt echter van een hoge parkeerdruk op de werf en wil daarom uitbreiding van bedrijfs- en parkeerterreinen.

Maar diezelfde grond is bij de gemeente als locatie in beeld om 24 tijdelijke woningen te plaatsen voor 'spoedzoekers', zoals starters op de huurmarkt, zoals jongeren, alleenstaande ouders en statushouders.

Door de uitkomsten van het verkeersonderzoek in juli is de gemeente ervan overtuigd dat de bestaande parkeerruimte voldoende ruimte biedt, en dat de gewenste uitbreiding van ondernemers naar het naastgelegen terrein onnodig zou zijn.

Niets lijkt de geplande 24 flexwoningen nog in de weg te staan. Maar de ondernemersvereniging de Castricummer Werf noemt de conclusie van de gemeente "te kort door de bocht".

Over tweeënhalve week staat er een bijeenkomst gepland tussen de gemeente en de ondernemersvereniging. Gemeente Castricum wil zich graag inzetten om met de ondernemers verder te praten over parkeren, verkeer, en andere onderwerpen die op en rond de werf spelen.

foto: Omroep Castricum