Hoogheemraadschap zoekt verhalen voor de Waterbazen-campagne

REGIO - Steeds meer Noord-Hollanders nemen maatregelen tegen wateroverlast. Dat blijkt uit een onderzoek van het hoogheemraadschap.

Het onderzoek laat zien dat het waterbewustzijn van de inwoners groeit, maar ook dat het nog beter kan. Daarom start het hoogheemraadschap de campagne Waterbazen.

Moeten Nederlanders zelf iets doen om wateroverlast en watertekort te voorkomen? Driekwart van de Nederlanders vindt van wel, blijkt uit het onderzoek.

Dat niet alleen de waterschappen maar mensen ook zelf in actie moeten komen, is volgens de ondervraagde Nederlanders hard nodig.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zoekt voor deze nieuwe Waterbazen-campagne verhalen van inwoners die bewust bezig zijn met water.

Bijvoorbeeld mensen die weten hoe hoog het water bij hun thuis kan komen na een overstroming en zijn voorbereid. Of mensen die zwerf-vuil opruimen zodat het niet in de sloot belandt en tegels in hun tuin hebben vervangen door planten of een regenton hebben geplaatst

De campagne Waterbazen is een gezamenlijk initiatief van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de andere waterschappen in Nederland.

Mail je verhaal, het liefst met een foto van jezelf in actie, naar ikbeneenwaterbaas@hhnk.nl.

foto: Pim Hendriksen (aangeleverd)