Contract jeugdzorgaanbieder Horizon onder vuur

Contract jeugdzorgaanbieder Horizon onder vuur

REGIO - Niet alleen in Castricum, maar ook in Enkhuizen, ligt de verlenging van het contract met JeugdzorgPlus-aanbieder Horizon onder vuur.

 

Zo werd dinsdag 27 oktober in Enkhuizen een motie ingediend met als doel de contractverlenging voor twee jaar ongedaan te maken.

"We moeten ervoor zorgen dat die verlenging van tafel gaat", zegt de Enkhuizense SP-fractievoorzitter Margreet Keesman tegen NH Nieuws.

"In de motie wordt om twee onafhankelijke onderzoeken gevraagd. Het CDA en de lokale partijen steunen de motie", vertelt ze. "Dus dan hebben we een meerderheid."

Het eerste onderzoek waarvoor wordt gepleit moet duidelijkheid verschaffen rond de vraag of de in 2018 door Horizon gewonnen aanbesteding 'rechtmatig en doelmatig' is verlopen.

Sinds de publicatie van het boek Kinderen van de Staat, van onderzoeksjournaliste Hélène van Beek, wordt getwijfeld of de in 2018 door Horizon gewonnen aanbesteding 'rechtmatig en doelmatig' is verlopen.

Bij de aanbesteding, was er volgens Van Beek sprake van belangenverstrengeling, want Horizon zou de aanbesteding hebben gewonnen omdat daar vanuit Hollands Kroon sterk op werd aangestuurd.

Via ingewikkelde constructies deed deze gemeente al zaken met Incluzio Hollands Kroon BV, die verbonden is aan Horizon.

foto: Omroep Castricum